Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Ilmalämpöpumpun hinta asennuksineen riippuu kohteesta. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että alle 150 neliön asuntoon hyvän lämmityskäyttöön tarkoitetun laitteen hinta on noin 2000-3000€ asennettuna. Hinta riippuu myös siitä, sisältyykö pakettiin ensimmäinen huolto ja kuinka pitkä takuu on. Halvimmat laadukkaat viilennyslaitteet alle 100 neliön tilaan ovat noin 1600-2000€ asennettuna. Oikein asennettu laite tuo laitteen hyödyt parhaiten esiin.

Ensimmäiset sähkökäyttöiset ilmalämpöpumput rakennettiin nimenomaan viilennyskäyttöön – jo vuonna 1902. Siitä lähtien sähkönkulutus on pienentynyt ja energiatehokkuus parantunut. Kun Toshiba kehitti vuonna 1985 markkinoille ensimmäisen inverter-tekniikalla valmistetun ilmalämpöpumpun, siitä tuli niin edullinen käyttää, että ilmalämpöpumppujen määrä alkoi lisääntyä räjähdysmäisesti.

Nykytekniikalla varustettu ilmalämpöpumppu kuluttaa viilennyskäytössä sähköä vuorokaudessa noin 0,5-1 euron verran, eli kahden kuukauden jatkuvasta 24h/vrk viilennyskäytöstä maksat noin 30-60 euroa, riippuen miten lämmin kesä on. Ei kovin paljoa miellyttävästä lämpötilasta ja hyvin nukutuista öistä. Myös laitteiden hinnat ovat tulleet alaspäin, nykyään viilennykseen tarkoitetun ilmalämpöpumpun asennettuna saa alkaen noin 60 euron kuukausimaksulla.

Ja voihan ilmalämpöpumpulla viilennyksen lisäksi myös lämmittää edullisesti. Keskimäärin lämmityksestä tuleva energialasku (sähkö- tai öljylasku) pienenee noin 300-500 euroa vuodessa. Toki on kohteita missä ilmalämpöpumppua voi käyttää pelkästään viilennykseen, kuten kerrostalot ja liikekiinteistöt.

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?